nieuws

Rembrandtplein in de lift met ondergrondse parkeergarage

Horeca

Horecabedrijven op het Rembrandtplein in Amsterdam kunnen een flinke stroom van gasten tegemoet zien. Onder het uitgaansplein komt zeer waarschijnlijk een grote parkeergarages. Als slagroom op de taart wordt met de opbrengst van het parkeergeld het uitgaansplein opgeknapt.

Rembrandtplein in de lift met ondergrondse parkeergarage

Het plan van de ondergrondse parkeergarage komt uit de hoge hoed van de bekende Amsterdamse vastgoedeigenaar Maurits Caransa. Vorig jaar maakte de bv van Caransa het plan al bekend. Toen was de gemeente niet enthousiast.

Nu denkt het Stadsdeel Centrum daar heel anders over. ‘Hier valt best over te praten, mits er een ondergrondse fietsenstalling voor tweeduizend fietsen op het eerste niveau komt’, stelt stadsdeelbestuurder Guido Frankfurther in Het Parool.

Caransa bv heeft al lange tijd de wens van een ondergrondse parkeerruimte. R. de Wit van het bedrijf: ‘We hebben dit al begin 1970 bedacht. Toen vorig jaar plannen werden gemaakt voor ondergrondse parkeergarages in de stad, hebben we het weer ingediend. Maar volgens het stadsdeel pasten onze ideeën toen niet in de plannen van het plein.’

Reageer op dit artikel