nieuws

Rotterdam wil vaker meerdaagse festivals

Horeca

Rotterdamse iconen als het Zomercarnaval en de marathon van Rotterdam moeten toewerken naar een meerdaags festival. Volgens wethouder Dominic Schrijer en directeur Rotterdam Festivals Johan Moerman liggen daar plannen voor, maar is het daarmee niet gezegd dat het komend jaar al zo ver is.

Rotterdam wil vaker meerdaagse festivals

Rotterdam won dit jaar een wereldwijd uitgeschreven wedstrijd als beste festivalstad in de categorie middelgrote stad. Om de reputatie van Rotterdam als internationale festivalstad te versterken en te voorkomen dat het evenementenbeleid versnippert, moeten evenementen meer worden gebundeld. Kleinere festivals moeten meer aansluiting vinden bij de grotere iconen. Dat zou meer bezoekers trekken en dus meer geld in het laatje brengen.

Minimaal zes keer per jaar wil de stad een evenement organiseren dat internationale uitstraling heeft. ‘Die moeten het DNA van de stad uitdragen. Dat zijn water en haven, sport, cultuur en kunst, jong en lef’, zei Schrijer woensdag. Andere (soms meerdaagse) iconen zijn de Wereldhavendagen, Bavaria City Racing en North Sea Jazz

Reageer op dit artikel