nieuws

Slimme energievondst Snowworld-eigenaar

Horeca

Koos Hendriks van de skihallen van Snowworld, waar veel horeca-activiteiten plaatsvinden, heeft een slimme vondst gedaan om de nieuwe skihal in Barcelona te koelen. Door de vondst gaan de energiekosten flink omlaag.

Slimme energievondst Snowworld-eigenaar

Kwestie van het profiteren van een meevaller, omschrijft Hendriks in een interview in De Telegraaf het nieuwe systeem.

Pal voor het terrein waar de skihal in Barcelona komt, lossen schepen Algerijns gas. Hendriks: ‘Om dat spul transportabel te maken, moet het van min 170 graden naar plus 6. In dat ontdooiingproces komt gekoeld water vrij, dat 75 procent van de kou in de skihal voor z’n rekening neemt’.

ANVR

De nieuwe hal in Barcelona komt op het voormalige fabrieksterrein van autobouwer Seat. Daarnaast werkt Snowworld aan een skihal in een voorstadje van Parijs. In ons land telt Snowworld twee vestigingen, één in Zoetermeer en één in het Limburgse Landgraaf.

In hetzelfde interview in De Telegraaf hekelt Hendriks de uitlatingen van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) dat Nederlanders steeds minder op skivakantie zouden gaan.

Hendriks: ‘Onze vierhonderd skileraren hebben het drukker dan ooit. Je denkt toch niet dat al die mensen les nemen om níét op wintersport te gaan? TUI, Thomas Cook en Oad laten inmiddels ook optimistische geluiden horen, maar de ANVR…… Het lijkt wel politiek’.

Reageer op dit artikel