nieuws

Toeristische attractie Keukenhof dicht

Horeca

De Keukenhof sloot zondag na een drukbezocht seizoen zijn deuren. Meer dan 825.000 mensen bezochten de bloemententoonstelling in Lisse, zo meldde een woordvoerster. Vooral het aantal Chinese bezoekers overtrof alle verwachten.

Toeristische attractie Keukenhof dicht

‘De afgelopen jaren hebben we niet zo veel publiek ontvangen’, aldus de zegsvrouw.

Naast vele honderdduizenden Nederlanders kwamen de bezoekers zoals gebruikelijk uit Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Japan. ‘Ook veel Chinezen bezochten het park, twee keer zo veel als vorig jaar. Daarnaast hebben we voor het eerst grote groepen gasten uit India ontvangen.’

Een van de hoogtepunten van het afgelopen seizoen was een bloemenmozaïek van het kasteel van Doornroosje, dat uit 6500 gele, blauwe en roze hyacinten was opgebouwd.

De Keukenhof stond dit jaar in het teken van de Zweedse arts en plantkundige Carolus Linnaeus, wiens 300e verjaardag dit jaar gevierd wordt. De Zweedse prinses Victoria was aan het begin van het seizoen, op 21 maart, speciaal overgekomen om de bloemententoonstelling te openen.

Reageer op dit artikel