nieuws

Topman Hilton naar easyJet

Horeca

Ceo David Michels van de Britse Hilton Group plc. verkast naar easyJet. Michels wordt opgenomen in de directie van de vliegdiscounter. Onlangs werd bekend dat Michels het hotelbedrijf zou verlaten na de overname van Amerikaanse tak van Hilton.

Topman Hilton naar easyJet

Dat meldt Caterer. Michels begint 6 maart bij easyJet. Hij is momenteel in gesprek over het verzilveren van opties die behoren bij het vertrek bij Hilton. Bij zijn vertrek kan hij een bedrag van circa 9 miljoen euro tegemoet zien. Enkele maanden geleden sloot hij een vertrek bij Hilton nog uit.

Michels blijft nog wel betrokken bij Hilton. Hij krijgt een adviserende rol om de samensmelting van het Britse Hilton Group plc. en het Amerikaanse Hilton Hotels Corporation (HHC) te versnellen. Eind vorig jaar nam HHC Hilton Group plc over voor ruim 5 miljard dollar.

EasyJet zegt blij te zijn met het aantrekken van Michels. ‘Hij brengt een enorme kennis van de leisure en zakelijke markt met zich mee. Daarnaast beschikt hij over veel internationale kennis en weet hij om te gaan met sterke merken’, aldus Sir Colin Chandler van easyJet.

Reageer op dit artikel