nieuws

Tv in kantines alleen voor leden

Horeca

Alleen leden van voetbalclubs mogen wedstrijden van WK-voetbal volgen in hun kantine. Dat heeft de gemeente Zutphen besloten. Sportkantines vormen een geduchte tegenstander van horecazaken.

Tv in kantines alleen voor leden

Het gaat om alle sportverenigingen in de gemeente Zutphen, zo meldt de regionale krant De Stentor. Zutphen laat weten strenge controles uit te voeren of clubs zich houden aan deze regel.

Het wereldkampioenschap is van 9 juni tot en met 9 juli en wordt gehouden in Duitsland. Traditiegetrouw biedt het voetbalfeest extra omzetkansen voor horecazaken, omdat veel mensen de wedstrijden in een kroeg willen bekijken.

Dat steeds vaker verenigingen en bedrijven tv-schermen installeren, wordt minder goed gewaardeerd door horecazaken. Het BEM (Bureau Eerlijke Mededinging), de waakhond van KHN, voert al geruime tijd een strijd om zogeheten illegale horeca-activiteiten uit te bannen.

Daarnaast woedt er nog een brandje rond het WK. Onlangs maakte auteursrechtenorganisatie Videma bekend een campagne te starten om illegale vertoning van tv-beelden in kroegen tegen te gaan. Volgens Videma moeten cafés betalen voor het uitzenden van sportbeelden. KHN is hier fel tegen.

Reageer op dit artikel