nieuws

Van der Valk onderhandelt standaard over toeristentax

Horeca

Van der Valk gebruikt in onderhandelingen met gemeenten voor een nieuw hotel stelselmatig de eis om geen toeristenbelasting te betalen. Dat zegt concern-controller Wildrik Apoll namens de 22 hotels van Lucas van der Valk.

Van der Valk onderhandelt standaard over toeristentax

Aanleiding voor de uitspraak van Apoll is de bouw van een nieuwe Van der Valk-hotel in de gemeente Duiven. Het lukte Van der Valk in de onderhandelingen met de gemeente Duiven om tot 2013 geen toeristenbelasting te betalen. De gemeente zou hebben toegezegd uit angst dat Van der Valk zich zou terugtrekken.

‘Het is nu een vast onderdeel van onderhandelingen geworden’, aldus Apoll in De Telegraaf. ‘In Houten is het ook al gelukt. Vooral de kleinere plaatsen gaan ermee akkoord, omdat wij werkgelegenheid brengen. Als een gemeente al toeristenbelasting heft, dan eisen we niet dat er een uitzondering voor ons wordt gemaakt. Dat betalen wij dat ook gewoon.’

Het nieuwe hotel van Van der Valk in Duiven komt langs de drukke autosnelweg A12. Met 146 kamers moet het één van de grootste hotels worden in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen.

Reageer op dit artikel