nieuws

Veel horeca bij Haags popmuseum

Horeca

Als alles goed gaat, kunnen muziekliefhebbers in de toekomst een ware ‘popexperience’ beleven in de Scheveningse haven. Daar komt mogelijk in één gebouw onder meer een popmuseum, poppodium en horeca.

Veel horeca bij Haags popmuseum

Het Haagse college van burgemeester en wethouders liet woensdag weten dat het idee ‘op levensvatbaarheid wordt onderzocht’.

De Stichting Nationaal Popmuseum (SNP), waar onder anderen Sjaak Bral en Erik de Zwart de initiatiefnemers van zijn, ziet Den Haag als de bakermat van de Nederlandse popmuziek.

De visie van SNP spreekt de gemeente aan omdat er naast een museum ook ruimte is voor optredens. Het idee past bovendien uitstekend bij Den Haag als popstad. ‘Daarnaast sluit de stoere maritieme architectuur aan bij de uitstraling van Scheveningen’, vindt bouwwethouder Marnix Norder (PvdA).

‘Maar hoe aansprekend ook, er zijn nog wel cruciale vragen te beantwoorden’, stelt Norder. Zo kijkt de gemeente samen met de stichting naar de financiële onderbouwing van het voorstel. Bovendien moet de bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer kunnen worden gegarandeerd.

Daarnaast zijn er voor de verschillende commerciële onderdelen van het complex huurders nodig, zoals voor het hotel, de concertzaal en de horeca. ‘We gaan niet iets bouwen voor faillissement’’ lichtte een woordvoerster van Norder toe.