nieuws

Wandelpadrel bij Van der Valk

Horeca

In de lokale politiek van Gilze en Rijen is rumoer ontstaan over een wandelpad bij hotel Van der Valk. Vanwege bouwactiviteiten is het pad tot medio 2007 gesloten, dit tot ongenoegen van enkele politieke partijen.

Wandelpadrel bij Van der Valk

‘Er is een juridische fout gemaakt door het college’, stelt fractievoorzitter L. Lavooij van de PvdA in BN/DeStem. Lavooij verwijt het college dat er niet is gecommuniceerd over de verkoop van het pad aan Van der Valk. De PvdA is bang dat de toegankelijkheid van het pad in gevaar komt.

‘Het pad is gesloten, puur vanwege de veiligheid. Maar medio 2007 zullen de werkzaamheden aan het hotel klaar zijn. Dan kan er weer naar hartenlust worden gewandeld’, aldus J. van Poppel van het horecabedrijf. Van Poppel zegt dat het pad in twee etappes is aangekocht. Het eerste deel in 1994, het tweede vorig jaar.

Het college gaat de inwoners van Gilze en Rijen nu op de hoogte brengen van de tijdelijke sluiting van het pad. Al blijft de PvdA twijfels houden of er juridisch verantwoord gehandeld is. Lavooij: ‘Er is geen formele procedure geweest over de onttrekking van het pad. Dat is fout’.

Reageer op dit artikel