nieuws

Wessels: ‘Laat medewerkers website bouwen

Horeca

Ondernemers zouden de talenten van medewerkers beter moeten benutten. Bijvoorbeeld door ze een website te laten bouwen. Die suggestie opperde Maarten Wessels van Wessels Trainingen tijdens het Misset Horeca Ondernemers Event ‘Kansen pakken voor meer omzet’ maandag 31 oktober in Maarsen.

Wessels: ‘Laat medewerkers website bouwen

Wessels liet weten dat jongeren tot veel in staat zijn. Maar hij treft in de praktijk vaak mopperende ondernemers aan die van oordeel zijn dat arbeid duur is en dat jongeren er met de pet naar gooien. ‘Ik sprak met een ondernemer die 35 ambulanten in dienst heeft. Hartstikke duur, zei die, en dan moet ik ook nog een website laten bouwen. Kost me ook weer een berg geld.’

Wessels adviseerden de man om te inventariseren wat de hobby’s van zijn medewerkers zijn. De man had wel wat beters te doen, riposteerde hij. ‘Ik heb hem overtuigd. Wat bleek? Zeven mensen hadden als hobby websites bouwen en vijf deden aan fotografie. De website is gebouwd door de eigen medewerkers. Weinig kosten en meer binding met je medewerkers.’

Waar de jongeren vroeger met harde bevelen en het nodige gooi- en smijtwerk werd gecorrigeerd moet je ze nu anders benaderen. ‘Jongeren willen ongelooflijk graag werken, maar je moet ze op een andere manier prikkelen. Ga met ze in gesprek. Vraag hoe zij het zien? Laat ze zelf het personeelsuitje bepalen en plannen. Probeer recht te doen aan hun talenten.’

Het Misset Horeca Ondernemers Event is mede mogelijk gemaakt door:

Reageer op dit artikel