nieuws

Zwart toiletpapier voor hotels

Horeca

Een Portugees bedrijf lijkt een gat in de markt te hebben gevonden. Deze zomer bracht het in Spanje en Portugal zwart toiletpapier op de markt. Vooral hotels en restaurants zijn gek op de toiletvinding.

Zwart toiletpapier voor hotels

Eerder deze maand lag het in Frankrijk in de winkels en inmiddels zijn er orders binnen uit Australië en Japan. Het bedrijf Renova wil het zwarte toiletpapier begin volgend jaar in de Verenigde Staten en Canada introduceren. Directeur José Manuel Pinheiro noemde woensdag de reacties uit de hele wereld ‘onverwacht’.

Renova mikt met zijn product op sjieke hotels en restaurants. Het vraagt 2,50 euro per rol en noemt het papier ‘elegant, opstandig, alternatief en eeuwig modieus’. De Amerikaanse papierdistributeur Consumers Interstate Corporation, die een encyclopedie bijhoudt over toiletpapier, liet weten dat zwart papier wellicht een kleine groep mensen aanspreekt, maar dat de meerderheid het zal houden bij wit. ‘De mensen prefereren hygiëne boven een trendy ontwerp.’

Reageer op dit artikel