nieuws

Kwart minder vacatures horeca en toerisme

Horeca

Het online vacatureaanbod in horeca en toerisme is het afgelopen jaar met 25 procent gedaald. De index voor deze twee branches staat op de laagste stand sinds februari 2006. Dit blijkt uit cijfers van Monsterboard.

Kwart minder vacatures horeca en toerisme

In de maand oktober daalde het vacatureaanbod in de sectoren horeca en toerisme met 4 punten. Daarmee daalde het aanbod voor de vierde maand op rij. Ten opzichte van vorig jaar staat het aanbod 38 punten lager, een daling van maar liefst 25 procent.

De algehele index voor Nederland over alle branches daalde in een jaar tijd met 16 punten (min 18 procent). In een maand tijd daalde deze met 1 punt tot 73 punten. Dit is het laagste meetniveau sinds de start van de Monster Employment Index in 2005.

Reageer op dit artikel