nieuws

Review-app voor kraanwater in horeca

Horeca

Er komt een app waarbij consumenten kunnen aangeven of ze gratis kraanwater hebben gekregen in een restaurant of dat ze er in hun ogen te veel voor hebben betaald. De zogeheten KRNWTR app wordt 22 maart gelanceerd.

Review-app voor kraanwater in horeca

‘Mede dankzij aandacht over onze crowdfunding-actie op MissetHoreca.nl zijn we erin geslaagd de nodige financiering bijeen te krijgen voor de ontwikkeling van de KRNWTR app’, aldus Tetsuro Miyazaki van KRNWTR.

Via de app kunnen consumenten het kraanwaterbeleid van een restaurant beoordelen. Een groen glas staat voor gratis of tegen een redelijk bedrag. ‘Als het je veel moeite heeft gekost of als je het te duur vond, geef je een oranje glas. Een rood glas staat voor geen kraantwater’, aldus Tom Niekamp van KRNWTR in een aanvulling.

Met deze rating wordt volgens Niekamp de ondernemer met een compliment beloond wanneer ze het goed doen. De app is vanaf 22 maart gratis te downloaden via de App Store voor iPhone en Google Play voor Android telefoons.

Voor de eerste duizend reviews die via de app worden doorgegeven, investeert KRNWTR 35 eurocent in een waterproject van Max Foundation. Op 22 maart is het Wereldwaterdag.

Reageer op dit artikel