nieuws

Bitcoin wint aan enthousiasme in horeca

Horeca

Het aantal horecabedrijven dat gebruik gaat maken van de nieuwe vorm van elektronisch geld, Bitcoin, neemt toe. Vergadervoorloper Seats2meet.com start in het voorjaar van 2014 met het gebruik van Bitcoins als betaalmiddel.

Bitcoin wint aan enthousiasme in horeca

Bitcoin is een vorm van elektronisch geld en kunnen opgeslagen worden op een computer in de vorm van een wallet bestand, of worden beheerd door een derde partij, een zogeheten portemonneedienst. Bitcoin maakt gebruik van een database in een peer-to-peer netwerkt.

Ronald van den Hoff van Seats2meet.com laat weten dat vanaf voorjaar 2014 Bitcoins als betaalmiddel gelden in zijn vergaderconcept. Verder is het mogelijk om met Bitcoins te betalen in Café De Waag in Delft. Ook vegetarisch eethuis De Zon in Den Haag accepteert Bitcoins.

Internetvoorlopers verwachten dat Bitcoin de financiële wereld op zijn kop gaat zetten. Het zou nog een kwestie van tijd zijn, wanneer dit gebeurt. Bitcoin zorgt voor anoniem eigendom en overdacht van waarde waardoor de overheid geen invloed heeft op bijvoorbeeld de inflatie.

Reageer op dit artikel