nieuws

Jan Bartelsman lanceert horeca foto app

Horeca

Culinair en lifestyle fotograaf Jan Bartelsman heeft TopSpots™ gelanceerd. Dit is een nieuwe gratis horeca foto app voor de steden Amsterdam, Rotterdam en Stockholm.

Jan Bartelsman lanceert horeca foto app

TopSpots™ bestaat naast de app uit een website die het culinaire- en uitgaanspubliek de mogelijkheid biedt om via professionele fotografie een nieuwe favoriete ‘spot’ te vinden. Jan Bartelsman, onder meer bekend als hoffotograaf van De Librije in Zwolle, is een van de initiatiefnemers van TopSpots™. ‘Wat deze app en website zo onderscheidend maakt is het feit dat het om de foto’s en het beeld draait. Mensen willen niet meer vermoeid worden met lappen tekst, we raken nu eenmaal steeds meer visueel ingesteld.’

Selectie op categorie

De foto’s op de site en app zijn gemaakt door Bartelsman. Ze geven een beeld van de sfeer van het restaurant, café of bar. Daarnaast is er informatie over openingstijden en het adres. Gebruikers kunnen bedrijven selecteren op locatie en categorie (type horecabedrijf, soort keuken, lunch of diner). Daarnaast kunnen ze een fictief persoon kiezen waarmee ze zich kunnen identificeren.

Giphart

Schrijver Ronald Giphart heeft meegewerkt aan Amsterdam en Stockholm. Volgens Bartelsman heeft dat ‘leuke verhalen’ voor de site en app opgeleverd.

Chinees

TopSpots™ Amsterdam en TopSpots™ Rotterdam tellen samen 255 locaties. TopSpots™ Stockholm circa 50. De apps en sites worden ondergebracht in zowel Nederlands als Engels. De Amsterdamse versie komt binnenkort in het Chinees beschikbaar zodat ook toeristen ermee uit de voeten kunnen.

Hong Kong

Wat betreft de toekomst blijft Bartelsman zoeken naar nieuwe, bijzondere horecabedrijven. Ook denkt hij aan uitbreiding naar Utrecht, Den Haag en zelfs Hong Kong.
De app is te downloaden via de App Store en Google Play voor zowel iPhone en iPad als Android. Om de paar maanden is een update beschikbaar. Online versies zijn beschikbaar via de website van TopSpots.

Reageer op dit artikel