nieuws

Koningin Maxima opent Markthal Rotterdam

Horeca

Koningin Máxima opent woensdagmiddag in Rotterdam de splinternieuwe Markthal. Dit is de eerste overdekte versmarkthal in Nederland, geïnspireerd op versmarkten in Stockholm, Barcelona en Valencia. Wat het project onderscheidt is de combinatie van wonen boven, met het leven van de markt.

Koningin Maxima opent Markthal Rotterdam
ANP

Tijdens de opening ligt de nadruk vooral op de presentatie van verse producten die in vele soorten aanwezig zijn. Hiermee wil de markthal naam gaan maken. Het project, waarbij in de boog van de hal 228 appartementen zijn gerealiseerd, is internationaal bejubeld vanwege de architectuur, het wonen in de hal en het levensgrote kunstwerk.

Cijfers

In de binnengevel van de boog schitteren op 11.000 vierkante meter afbeeldingen van verse producten, bloemen en insecten.

De bouw van de hal kostte 175 miljoen euro en telt 94 marktkramen, versunits genoemd, en 20 winkel- en horeca-units. Architect van het gebouw, dat in de vorm van een hoefijzer is opgetrokken, is van Winy Maas van architectenbureau MVRDV.

Reageer op dit artikel