nieuws

Markthal trekt 350.000 bezoekers in eerste week

Horeca

De Markthal in Rotterdam heeft de eerste volle week sinds de opening 350.000 bezoekers getrokken. Er wordt nu al gesproken over het ver overschrijden van het jaarlijks aantal bezoekers van 4,5 miljoen.

Markthal trekt 350.000 bezoekers in eerste week
Roel Dijkstra

De cijfers komen van belegger Corio en zijn genoteerd door het Algemeen Dagblad. Met name in het weekend was het erg druk in de Markthal. Zo druk zelfs dat er is overwogen om de deur tijdelijk te sluiten om zo geen nieuwe bezoekers meer toe te laten.

‘De eerste week overtreft onze stoutste dromen’, aldus Maarten van Lier, directeur van Markthal Rotterdam in het Algemeen Dagblad. Daarmee wordt al direct gesproken over het flink overschrijden van de target om minimaal 4,5 miljoen bezoekers per jaar te trekken.

Opgemerkt wordt wel dat de Markthal enkele uren langer open was en dat er door de opening extreem veel belangstelling was. Het is niet bekend of de 350.000 bezoekers ook flink de portemonnee hebben getrokken, of dat ze ‘slechts’ nieuwsgierig waren naar de invulling van de hal.

Ook de ondergrondse parkeergarage profiteert van de massale belangstelling. ‘Er waren dagen dat drie van de vier verdiepingen van de parkeergarage vol stonden. Dan heb je het over 900 wagens’, aldus Van Lier.

Misset Horeca bracht op vrijdag 3 oktober een bezoek aan de hal en maakte een videosfeerverslag. Daarnaast zijn alle artikelen, foto’s en video’s over de Markthal gebundeld op één pagina.

Reageer op dit artikel