nieuws

Ontlopen Drank- en Horecawet met trucje ‘feest-bv’

Horeca

Gesubsidieerde sportclubs, theaters en buurthuizen ontlopen het concurrentieverbod met de reguliere horeca door hun kantine-activiteiten onder te brengen in feest-bv.’s.

Ontlopen Drank- en Horecawet met trucje ‘feest-bv’

Dat schrijft De Telegraaf woensdag. Door de drankverkoop weg te boeken onder een apart bedrijf, omzeilen ze de regels van de Drank- en Horecawet. De wet bepaalt dat alleen rond wedstrijden en voorstellingen mag worden geschonken.  Voor de als ’bv’ geregistreerde kantines en theatercafés gelden deze beperkingen echter niet.

KHN

KHN stelt het aan de kaak bij de Tweede Kamer nu ze de komende maanden input mogen leveren voor de evaluatie van de Wet Markt en Overheid, die oneerlijke concurrentie van het bedrijfsleven door de overheid tegengaan. Agnes Holtjer, lid Landelijk Bestuur KHN schrijft in een blog:  ‘Vaak vloeit het bier nog rijkelijk uit de tap lang nadat de laatste voetbalwedstrijd is afgelopen. Ook begint het zo ongeveer de normaalste zaak van de wereld te worden om je 25-jarig jubileum op de hockeyclub te vieren. De laatste jaren omzeilen stichtingen de paracommerciële verordening door de horecafaciliteit onder te brengen in een aparte bv. Een slim trucje, want die valt niet binnen de verordening, maar profiteert wel mee – direct of indirect – van de voordelen van de stichting.’  Holtjer verzoekt gemeenten dan ook om te zorgen voor een ‘gelijk speelveld’.

 

Reageer op dit artikel