nieuws

Takeaway.com van Thuisbezorgd.nl zet voet aan de grond in Israël

Horeca 402

Maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com, in Nederland bekend van de site Thuisbezorgd.nl, zet voet aan de grond in Israël. De onderneming koopt zijn in Tel Aviv gevestigde branchegenoot 10bis van investeerder TA Associates en oprichter Tamir Carmel. Met de overname is circa €135 miljoen gemoeid.

Takeaway.com van Thuisbezorgd.nl zet voet aan de grond in Israël
Thuisbezorgd.nl

10bis geldt in Israël als de marktleider op het gebied van online maaltijden bestellen bij restaurants. Volgens Takeaway valt er op deze op de consument gerichte dienst nog veel groei te behalen, want 10bis verwerkt nu nog voornamelijk bestellingen van bedrijven. Dat laatste is ook erg interessant, want Takeaway denkt door deze overname bedrijfsbestellingen, bijvoorbeeld ter vervanging van een kantine voor de lunch, in al zijn markten mogelijk te kunnen maken. In totaal werden er vorig jaar dik 15 miljoen orders geplaatst bij 10bis.

Brutowinstmarge 43 procent

TakeawayDat leverde het bedrijf een omzet op van ruim 13 miljoen euro, met een brutowinstmarge van 43 procent. 10bis is volgens Takeaway een van de weinige partijen in de branche die zo winstgevend is. Takeaway lijft vaker buitenlandse branchegenoten in. Het bedrijf is al actief in tal van Europese landen en in Vietnam. De onderneming groeit ook in Nederland nog altijd. Het bedrijf maakte in april bekend dat het in het eerste kwartaal van dit jaar 23 procent meer bestellingen verwerkte dan in het eerste kwartaal van 2017.

Een van de leidende maaltijdbezorgers

Het in 2000 opgerichte Takeaway is nu een van de leidende maaltijdbezorgers op het Europese vasteland. Vorig jaar verwerkte het bedrijf ruim 68 miljoen bestellingen voor 11,5 miljoen klanten. Eerder dit jaar nam Takeaway twee branchegenoten in Bulgarije en Roemenië over voor een bedrag van €10,5 miljoen.

Reageer op dit artikel