Proef Utrechtse horeca afgeschoten door ministerie

Proef Utrechtse horeca afgeschoten door ministerie

Het ministerie van Economische Zaken zet een streep door het voorstel voor een proef waarbij drie zaken in de Utrechtse horeca worden heropend, schrijft het AD. Experimenten met restaurants zijn helemaal niet nodig, zegt het ministerie over het plan van de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma.

De burgemeester wilde als proef drie bedrijven uit de Utrechtse horeca heropenen. Het gaat om een restaurant met alleen zitplaatsen, een met ook een bar en een fastfoodrestaurant. Hiermee wil de stad testen onder welke voorwaarden de horeca weer veilig open kan.

'Overbodige proef'

Maar volgens het ministerie van Economische Zaken zijn proeven met restaurants 'niet nodig'. 'In de routekaart die het kabinet vorige week bekend heeft gemaakt, wordt al beschreven dat restaurants als eerste weer heropend kunnen worden als de epidemiologische situatie dat toestaat', zegt de woordvoerder van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken).

'Dat kan als men zich aan de coronaregels houdt en aan het maximumaantal gasten. Het is dus niet nodig om daar nu proeven mee te doen.'

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.