Arnhem biedt horecaondernemers en -bezoekers online registratieplatform

Arnhem biedt horecaondernemers en -bezoekers online registratieplatform

Bij de heropening van de horeca is een gezondheidscheck en registratie voor bezoekers verplicht, om bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen komt Arnhem als eerste gemeente van Nederland met één centraal online registratieplatform voor alle horecazaken in de gemeente, gratis voor de ondernemers en bezoekers.

Met het online registratieplatform Gastvrij Arnhem kunnen bezoekers aan de Arnhemse horeca zich thuis of ter plaatse met de smartphone registreren en de checklist invullen.

Bij horecabezoek alleen qr-code scannen

Daarna hoeft bij een horecabezoek alleen de QR-code gescand te worden, zonder weer alle gegevens opnieuw op te geven. 'Snel, veilig en digitaal', aldus de initiatiefnemers. Gastvrij Arnhem is een initiatief van Koninklijk Horeca Nederland afdeling Arnhem/Renkum en Hotel Overleg Regio Arnhem en wordt gerealiseerd door Ad Up uit Arnhem, onder regie van Platform Binnenstad Arnhem. Het systeem voldoet aan de eisen van de AVG en heeft een neutrale opbouw die geschikt is voor elk type horeca.

Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van gemeente Arnhem en Stichting Ondernemers Fonds Arnhem.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.