nieuws

Van der Valk bouwt nieuw hotel in Uden

Hotel

Van der Valk gaat een nieuw hotel bouwen in Uden. Met het hotel langs de A50 gaat een lang gekoesterde wens in vervulling om tussen Eindhoven en Arnhem-Nijmegen op een prominente plek een horecabedrijf te hebben. Bij het ondertekenen van de bouwverklaring is bekend geworden hoeveel de nieuwbouwkosten bedragen.

Van der Valk bouwt nieuw hotel in Uden

De bouw gaat ongeveer 16 miljoen euro kosten. Het hotel moet in het voorjaar van 2013 worden opgeleverd en krijgt 120 kamers.

Het hotel gaat uit drie bouwlagen bestaan met daar bovenop een ruimte met veel glas en uitkijk over de A50. De hotelkamers komen in twee vleugels aan de achterzijde van het hotel. Aan de voorzijde komen het restaurant, congres- en vergaderzalen en ruime terrassen.

Van der Valk aasde al langer op een hotel langs de A50 ergens tussen Eindhoven en Arnhem-Nijmegen. ‘De A50 was voor ons een grijze vlek. Zes jaar geleden is wijlen schoonvader nog bezig geweest om in Veghel iets te realiseren, maar dat lukte niet’, aldus woordvoerder Harry Heinrichs van Van der Valk op Kliknieuws.nl over de keuze voor Uden.

Wie de nieuwe directeur wordt van Van der Valk Uden is nog niet bekend. Voorlopig behartigt de huidige directeur van Hotel Nuland de zaken rondom het nieuwe hotel in Uden.

Dinsdag werd een intentieovereenkomst getekend voor het bouwen van het hotel. Het hotel wordt gebouwd op gemeentegrond tussen de Handwijzerstraat en de Rondweg.

Reageer op dit artikel