nieuws

Omzet hotels in derde kwartaal met 4,5% omhoog

Hotel

Hotels hebben in het derde kwartaal van dit jaar 4,5 procent meer omgezet dan in dezelfde periode een jaar geleden. De gemiddelde omzetgroei voor hotels stijgt ver boven het branchegemiddelde van de horeca uit.

Omzet hotels in derde kwartaal met 4,5% omhoog

De omzet in de complete horeca steeg in het derde kwartaal met 0,9 procent ten opzicht van het derde kwartaal in 2009. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Hotels, pensions en conferentieoorden hebben de stijgende omzetlijn behoorlijk te pakken. Moesten ze in het eerste kwartaal van dit jaar nog 4,4 procent inleveren en scoorden ze in kwartaal twee een kleine stijging van 0,8 procent, in het derde kwartaal is de omzetstijging doorgegroeid naar plus 4,5 procent ten opzichte van Q3 in 2009.

Restaurants moeten het in het derde kwartaal nog doen met een min van 3,8 procent. Cafetaria’s zagen de omzet stijgen met 2,8 procent en cafés plusten met 2,1 procent ten opzichte van het derde kwartaal in 2009.

Reageer op dit artikel