nieuws

Raadslid Amsterdam eigenaar hotel zonder vergunning

Hotel

Het Amsterdamse VVD-gemeenteraadslid Frank van Dalen blijkt eigenaar van een complex waarin al jaren zonder vergunning een hotel wordt geëxploiteerd. De brandweer heeft het complex al eind 2010 afgekeurd.

Raadslid Amsterdam eigenaar hotel zonder vergunning

Dat meldt Het Parool. Het zou gaan om het complex Prins Hendrikkade 173-175, dat bestaat uit 24 kamers/appartementen. Van Dalen kocht het pand in 2008 als directeur van zijn vastgoedmaatschappij Appartementen Bouw Rapenburg bv.

Inspecteurs van de dienst Bouwen en Wonen van het stadsdeel Centrum constateerden begin 2009 dat in het complex illegaal een hotel werd gerund. ‘De eigenaar is toen aangeschreven dat hij een illegaal hotel had en dat hij zijn activiteiten moest staken’, aldus een woordvoerder van het stadsdeel tegen het dagblad.

Van Dalen diende daarop weliswaar een aanvraag in voor een verbouwing tot hotel, maar die vergunning is nog steeds niet verleend. Wel is het hotel nog altijd open, ondanks bezwaren van de brandweer.

Het stadsdeel heeft Van Dalen schriftelijk laten weten dat hij het hotel ‘op zeer korte termijn’ helemaal brandveilig moet maken. ‘En anders zal de tent moeten sluiten.’

Het raadslid zegt niets met de exploitatie van het hotel te maken te hebben. Volgens het artikel in Het Parool kosten kamers in ‘Prins Hendrik Appartment Suites’ tot 400 euro per nacht.

Reageer op dit artikel