nieuws

Zorghotels Rode Kruis blijven open

Hotel

De drie zorghotels van het Rode Kruis blijven voorlopig open. Dat is het resultaat van de ledenvergadering afgelopen zaterdag in Utrecht. Het gaat om IJsselvliedt in Wezep en De Valkenberg en groepsaccommodatie De Paardestal in Rheden.

Zorghotels Rode Kruis blijven open

Dat meldt De Telegraaf. Vanwege het grootschalige protest in de afgelopen weken, werd het voorstel om de drie zorghotels te sluiten, niet eens in stemming gebracht. Wel is binnen de hulporganisatie steeds meer verdeeldheid over de kerntaken.

Kritisch personeel stelt dat er te weinig oog is voor de zwakkeren in Nederland, aldus het artikel. In de hotels worden met behulp van elfhonderd vrijwilligers vakantieweken georganiseerd voor senioren en zieken.

Reageer op dit artikel