nieuws

Amsterdam legt trouwlocaties vrijwel droog

Hotel

Het Amsterdamse stadsdeel Centrum wil tientallen officiële trouwlocaties in de Amsterdamse binnenstad droogleggen. Behalve een korte toost met een glas champagne mag er niet meer gefeest en gevierd worden.

Amsterdam legt trouwlocaties vrijwel droog

Volgens het stadsdeel willen steeds meer mensen die in de binnenstad trouwen aansluitend aan de huwelijksvoltrekking een feest of receptie houden. Het grootste deel van de officiële trouwlocaties heeft niet de juiste bestemming en zijn strikt genomen illegaal.

Hoewel dit al jarenlang op tientallen plekken zonder grote problemen en tot groot genoegen van betrokkenen gewoon gebeurt, wil stadsdeel Centrum er nu een eind aan maken, schrijft De Telegraaf.

‘Bij panden zonder horecabestemming mag slechts na de huwelijksvoltrekking een toost met champagne uitgebracht worden. Feesten in welke vorm dan ook zijn verboden’, zo schrijft het stadsdeel.

Horeca-advocaat Raoul Meester is verbijsterd. ‘Wat je dan overhoudt is een totaal uitgeklede bruiloft. Mensen willen op een mooie plek trouwen en daarna op die locatie ook van een glaasje wijn en een hapje genieten’, zegt hij in de ochtendkrant. ‘Als dit doorgaat moet je na de toost direct je jas aan om in een café verderop verder te vieren. Het is zo kinderachtig.’

Reageer op dit artikel