nieuws

Autodieven slaan slag op bungalowpark

Hotel

Noordzee Résidence De Banjaard van De Roompot is afgelopen week het slachtoffer geworden van autorovers. Een bende ging er binnen een week met twee auto’s van parkgasten vandoor. Vooral dure, Duitse auto’s hebben de interesse van autodieven.

Autodieven slaan slag op bungalowpark

De dieven sloegen toe door eerst in te breken in de bungalow en de autosleutels weg te nemen. Vervolgens gingen ze er met de auto’s vandoor.

Parkdirecteur D. Hannewijk van het Roompot-park zegt weinig te kunnen doen tegen dit soort diefstallen. ‘Wij gaan de mensen niet waarschuwen, want we willen hun vakantie niet verpesten’, aldus Hannewijk in de regionale krant PZC.

‘We dachten de drempel hoog genoeg te hebben opgetrokken, want het is al anderhalf jaar geleden, dat er zoiets is gebeurd. Kennelijk is er weer zo’n clubje professionele schurken neergestreken. We hopen maar dat de politie iets met onze camerabeelden kan doen’.

De politie heeft laten weten dat het moeilijk is specifieke preventietips te geven. Temeer omdat veel georganiseerde bendes op verschillende manieren te werk gaan. Feit is wel dat de bungalows op een park doorgaans minder goed zijn beveiligd dan ‘thuis’ en dat de sociale controle eveneens minder is.

Reageer op dit artikel