nieuws

Autokrakers slaan toe bij hotels in bossen

Hotel

Duurdere hotels in de bossen rond Renkum en Wageningen zijn het doelwit van autokrakers. De politie zegt vooral navigatiesystemen en laptops uit auto’s bij hotels worden geroofd.

Autokrakers slaan toe bij hotels in bossen

Autokrakers slaan volgens unitchef Wageningen/Renkum Christel van Mechelen van de politie, graag hun slag in duurdere hotels in Renkum en Wageningen.

‘Die staan in afgelegen gebieden, vaak in het bos. Er komen zakenlui en bemiddelde mensen. Een ideaal doelwit. Gebleken is dat de daders het vooral gemunt hebben op navigatie-apparatuur en laptops. Dat zijn spullen die deze mensen vaak bij zich hebben’, aldus de politiemedewerker.

Van Mechelen vervolgt: ‘Als de laptop stand-by staat, kun je hem met een mobiele telefoon via bluetooth lokaliseren. Soms is een afdruk van een zuignap op een vooruit al genoeg voor een crimineel om te weten dat er navigatie-apparatuur in de auto ligt’.

Reageer op dit artikel