nieuws

Efficiënte werkwijze winnaar Innovation Award

Hotel

Maqs is dé overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2008. Snel kwalitatief goed vlees bereiden in de magnetron, dat is het idee achter dit concept. Dat werd maandagochtend op de Horecava bekend gemaakt tijdens de officiële opening van de beurs.

Efficiënte werkwijze winnaar Innovation Award

‘Maqs food 100 procent puur’ is het motto. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische toevoegingen of methodes als tumbelen, vermalsen of injecteren. Het vlees wordt eerst gemarineerd, daarna gegrild, vervolgens in shockvriezer teruggekoeld en in atmosfeer-verpakking verpakt. Een biefstuk van 145 gram kan in 75 à 90 seconden in de magnetron afbereid worden. Het vlees (biefstuk en entrecote) is mals en blijft rood-rauw van binnen. Zeer geschikt voor strandtenten, cateraars, eetcafés, cafetaria’s, sportcafés, roomservice in hotels en events. Kortom voor de hele branche. Bespaart tijd en arbeid.

Directeur Ed Bezaan van Maqs Food was dolblij met de eerste prijs. ‘Geweldig’, riep de man uit Beesd die in het verleden directeur/eigenaar was van AC Restaurants & Hotels. Bezaan kreeg de winnende trofee van minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken.

Net als vorig jaar komt de overall winnaar uit de categorie Food & Beverage. Bij Interior & Design ging de design wijnkoeler van La Fraicheur met de hoogste eer strijken. Deze modern vormgegeven wijnkoeler wordt op een bijzondere wijze gekoeld. Zodra de ijskamer in de voet van de koeler is gevuld met ijsklontjes is het materiaal binnen twee minuten door en door koud. Een voorgekoelde fles blijft twee uur op temperatuur en wordt ook niet nat. Door de opening in de koeler blijft het wijnetiket zichtbaar.

De GreasePaK-vetafbreker gooide de hoogste ogen in de categorie Equipment. Deze doseerunit is een apparaat dat in combinatie met bio-enzymen de vetten in afvoerleidingen en vetafscheiders afbreekt en oplost. De vetafbreker werkt zonder stroom- en wateraansluiting en injecteert de vloeistof ’s nachts automatisch in de afvoerleiding van de keuken. Een praktische oplossing om verstoppingen en stankoverlast te voorkomen.

Bij Services bleek het Kelner Oproepsysteem van Eijsink Afrekensystemen het winnende product.Dit eigentijdse systeem dat geïntegreerd is met een Vectron POS-afrekensysteem, bevordert de communicatie tussen gasten en personeel, waardoor de servicegraad in het horecabedrijf toeneemt. De werking is niet alleen draadloos, maar ook geluidloos.

De achtste editie van de innovatiewedstrijd telde 120 inzendingen. Veel inzendingen speelden in op beleving, efficiency en gezondheid.

Foto’s uitreiking Innovation Award:

Meer Horecava-nieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.

Reageer op dit artikel