nieuws

Expedia richting 20 miljard omzet

Hotel

Online reisbureau Expedia stevent af op een wereldwijde omzet van 20 miljard dollar, zo’n 13,5 miljard euro. De webagent groeit vooral hard in Europa, waar het 20 tot 30 procent meer boekingen gaat halen dit jaar.

Expedia richting 20 miljard omzet

Dat zegt topman Hara Khosrowshahi van in de VS gevestigde bedrijf. Via www.expedia.com, in ons land actief met www.expedia.nl, kunnen consumenten naast hotels ook vluchten, cruises, huurauto’s en attracties boeken.

Expedia groeit snel ondanks tegenwerkingen van klassieke reisconcerns. Khosrowshahi hierover: ‘Zolang wij veel klanten aanbrengen, zal Expedia hoe dan ook gekoesterd worden. Door vriend en vijand. Wij hebben overal deals. Daarmee kunnen we goed geld verdienen’.

Volgens de topman werkt Expedia aan een nog geavanceerder ICT-platform inclusief global databank. ‘Daarnaast wint onze internet-community Tripadvisor met user generated content ook in Europa steeds meer terrein’.

Moederbedrijf Expedia Inc. staat genoteerd aan de Nasdaq-beurs in de VS. In 2006 ontving Expedia de prestigieuze internetprijs Webby Award in de categorie ‘Best in Travel Websites’. Expedia wordt sinds augustus 2005 geleid door Dara Khosrowshahi.

Recente berichten over Expedia

Reageer op dit artikel