nieuws

Fletcher start in Amsterdam met futuristisch ogende hoteltoren

Hotel

Fletcher komt met een nieuw, opvallend hotel in Amsterdam. Het moet het eerste hotel worden in één van de tien grootste steden van Nederland. Volgens topman Rob Hermans gaat het om een uniek futuristisch ogend hotel langs de A2 bij Amsterdam.

Fletcher start in Amsterdam met futuristisch ogende hoteltoren

‘Amsterdam stond altijd al op ons lijstje. Nu bood de kans zich aan. Het Fletcher Tower Hotel wordt een viersterrenhotel. Het gebouw wordt achttien verdiepingen hoog met bovenin een trendy restaurant en een trendy lounge, met spectaculair uitzicht over Amsterdam’, licht ceo Rob Hermans van Fletcher Hotels de plannen toe.

Het Fletcher Tower Hotel moet media 2012 haar deuren openen. Volgende week wordt de grond bouwklaar gemaakt. Ontwikkelaar en eigenaar is M. Caransa BV. Fletcher verzorgt de horeca-exploitatie. Het ontwerp is van Benthem Crouwel Architect.

Benthem Crouwel Architects

Het viersterrenhotel krijgt 120 luxe hotelkamers, negen vergaderzalen en boardrooms, een fitnesscenter en op de zeventiende verdieping een panoramarestaurant. Op de topverdieping, de achttiende, komt op zestig meter hoogte een skylounge. Het hotel heeft 120 parkeerplaatsen onder en boven de grond. Het hotel ligt direct aan de A2 in de lus van de toegang naar de A9.

Het hotel is ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Benthem Crouwel Architects, bekend van de uitbreiding van het Stedelijk Museum en het Elicium van de RAI. Het gebouw is opvallend vanwege haar ronde vorm, de pui is geheel van glas en voorzien van ronde ramen. Het gebouw is blauw van kleur en in de gevel voorzien van ronde bollen.

Rabobank

Voor Fletcher is dit het eerste hotel in Amsterdam. Hermans sluit niet uit dat er meer hotels volgen in grote steden. Momenteel is Fletcher niet of nauwelijks aanwezig in grote steden. Hermans stelt dat Fletcher altijd op zoek is naar bijzondere hotels, ‘binnen of buiten grote steden’.

Afgelopen jaar groeide Fletcher met tien hotels naar 44 zaken. Recent werd bekend dat Rabobank participeert in de door Chris Luken opgezette keten. Ook voor volgend jaar staan weer aanwinsten gepland. Wanneer en waar, wil Hermans niet kwijt.

Reageer op dit artikel