nieuws

Formatiegesprekken bij Lauswolt

Hotel

De fractieleiders van CDA, PvdA en ChristenUnie overleggen samen met informateur Herman Wijffels in Bilderberg Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag over de vorming van een nieuw kabinet. De fractieleiders Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie) praten er in een door beveiligers afgeschermde ruimte.

Formatiegesprekken bij Lauswolt

De fractieleiders hebben elk een secondant meegenomen. Voor Balkenende is dat CDA-vicefractievoorzitter Maxime Verhagen, voor Bos is dat PvdA-Tweede Kamerlid Jacques Tichelaar en voor Rouvoet is dat zijn fractiegenoot Arie Slob.

Rust

Zij zijn sinds woensdag in Friesland om zonder de druk van de media in alle rust te kunnen overleggen over de missie van een nieuw kabinet. Ook hebben zij tussen de vergaderingen door gelegenheid om te ontspannen.

Voor de locatie is gekozen omdat de fractieleiders eerst hun onderlinge band willen versterken. Vrijdag rondden de onderhandelaars hun gesprekken in Bilderberg Landgoed Lauswolt af om vanaf volgende week weer op de gebruikelijke plek op het Binnenhof in Den Haag verder te praten.

Hert

Het landgoed is uiterst voorzichtig met het naar buiten brengen van informatie over de aanwezigheid van het bijzondere gezelschap. Zo meldde Radio 3 vanochtend dat de telefoon op de haak wordt gegooid wanneer wordt gemeld dat de NOS belt. Wel heeft een medewerker van het hotel laten ontvallen dat de fractieleiders en de informateur gisteravond hert hebben gegeten.

Zie ook:

Van Gulick terug naar Lauswolt (december 2006)

Formatiegesprekken bij Lauswolt

Reageer op dit artikel