nieuws

Frans Hazen (KHN) witheet op OPTA

Hotel

Sectorvoorzitter Hotels van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Frans Hazen, is witheet op telecomtoezichthouder OPTA. Hazen kan het zich niet voorstellen dat de OPTA het meent om hotels te beschouwen als aanbieder van internetdiensten. ‘Hoe gek moet het worden?

Frans Hazen (KHN) witheet op OPTA

Hazen reageert desgevraagd op de actie van OPTA om hotels annex congrescentra die draadloos internet aanbieden te beschouwen als officiële internetaanbieder, en dus te zien als provider.

‘Als ondernemer zeg ik dat het zo steeds minder leuk wordt om te ondernemen in Nederland. In mijn rol als sectorvoorzitter zeg ik dat ik me niet kan voorstellen dat de OPTA dit meent. Hotels bieden als service internet aan gasten aan. Wat een onzin om ons als providers te zien en te behandelen’.

Frans Hazen zegt dat er op het hoofdkantoor in Woerden hard wordt gewerkt om met een passend antwoord te komen richting OPTA. Vermoedelijk wordt er aangestuurd op een gesprek met de telecomwaakhond. Juridische stappen tegen de OPTA behoren niet tot de mogelijkheid, denkt Hazen.

Hazen vermoedt dat de OPTA op jacht is naar geld. ‘Ik denk dat ze dit doen om geld binnen te willen harken. Als KHN zijn we bezig om deze tot koning gekroonde waanzin onderuit te halen. Je wordt bijna gestoord in dit land van dit soort zaken. Hoe gek moet het worden?’

Reageer op dit artikel