nieuws

Geld terug bij vertraging cruise

Hotel

Passagiers hebben voortaan in de hele EU recht op teruggave van hun geld als een cruiseschip meer dan anderhalf uur vertraagd is of is geannuleerd. Het Europees Parlement heeft dinsdag een voorstel hierover van de Europese Commissie goedgekeurd.

Geld terug bij vertraging cruise

De EU-regeling volgt op een soortgelijke regeling voor treinpassagiers. Een regeling voor buspassagiers is nog op komst.

De regeling bepaalt ook dat de schepen voorzieningen moeten maken voor gehandicapten. Op initiatief van CDA-Europarlementariër Corien Wortmann-Kool heeft het parlement historische schepen hiervan uitgezonderd: ,,De bemanning is hulpvaardig genoeg om mensen met een handicap of een beperking te helpen.”

Het Europarlement moet nog met de regeringen van de 27 EU-landen onderhandelingen voeren over voor welke veerdiensten de regeling gaat gelden.

Reageer op dit artikel