nieuws

Gijzeling in Intercontinental Rio de Janeiro

Hotel

Zo’n twintig zwaar bewapende criminelen hebben zaterdag 35 mensen gegijzeld in het chique Intercontinental Hotel in Rio de Janeiro. De Braziliaanse politie wist de actie te beëindigen zonder dat gegijzelden gewond raakten.

Gijzeling in Intercontinental Rio de Janeiro

De gijzeling begon met een schietpartij tussen de politie en criminelen vlakbij Rocinha, de grootste favela (sloppenwijk) van Rio. Daarbij kwam een vrouw om het leven. De Braziliaanse televisie liet beelden zien van vluchtende mensenmassa’s. Een groep criminelen zocht toevlucht in het Intercontinental, waar op dat moment meer dan 1500 mensen verbleven, onder wie buitenlanders. De criminelen namen de receptie over. Na een schietpartij in de keuken wisten agenten de gijzelnemers te overmeesteren.

Rio maakt zich op voor het WK voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016. De politie probeert de veiligheidssituatie te verbeteren.

Reageer op dit artikel