nieuws

Gouden Green Key voor Westcord Leeuwarden

Hotel

Het Westcord WTC Hotel in Leeuwarden heeft de gouden Green Key gekregen uit handen van weervrouw Helga van Leur. Om het gewilde certificaat te behalen stelden het WTC Expo en het hotel een milieucoördinator aan.

Gouden Green Key voor Westcord Leeuwarden

Deze maakt de milieumaatregelen bekend bij het personeel en zorgt dat ze worden toegepast binnen het bedrijf.

Milieucoördinator Wilco Camp: ‘Bij de bouw van het WestCord WTC hotel, dat in augustus 2009 geopend is, is al rekening gehouden met de eisen. Het WTC Expo en WestCord Hotels hebben de handen ineengeslagen om hieraan te voldoen. Zo zitten er waterbespaarders in alle kranen, douches en toiletten, is alle verlichting energie-efficiënt, en zijn de vloeren van de vergaderzalen voorzien van elementen om te koelen of te verwarmen.’

Ook gasten worden geïnformeerd over de duurzame doelstellingen en dragen, soms onbewust, hun steentje bij. ‘Als gasten inchecken, krijgen ze een keycard. Deze card wordt ook gebruikt om de elektriciteit te activeren. Verlaat de gast de kamer dan wordt de elektriciteit uitgeschakeld om verspilling te voorkomen’, aldus general manager Herman van der Poel.

Reageer op dit artikel