nieuws

Gratis Wi-Fi in 86 procent van Nederlandse hotels

Hotel

Meer dan 86 procent van alle hotels in Nederland heeft gratis draadloos internet voor de gast beschikbaar. Daarnaast verleent bijna 33 procent van de hotels die in de gastenkamers een bedrag rekenen voor het gebruik van het draadloos netwerk, in de publieke ruimtes van het hotel deze service gratis.

Gratis Wi-Fi in 86 procent van Nederlandse hotels

Dat blijkt uit onderzoek van de hotelprijzen vergelijkingssite LookingforBooking.com, dat meer dan 2.300 Nederlandse accommodaties onderzocht.

Uit het onderzoek blijkt dat 86,4 procent van de hotels draadloos internet gratis aanbiedt. ‘Een opvallend hoge score. Laten we het online gastvrijheid noemen’, aldus Gerlof Bos van LookingforBooking.nl.

Bos wijst op enkele uitzonderingen. De hotels van Fletcher melden op hun site gratis draadloos internet aan te beiden, maar in praktijk kan de gast vier maal een halfuur per dag via de HotSpots van KPN kosteloos surfer op internet. Wie langer online wil, zal hiervoor moeten betalen, stelt Bos. Een werkwijze die ook in het merendeel van de hotels van Van der Valk van toepassing is.

Verder verleent bijna 33 procent van de hotels die in de gastenkamers een bedrag rekenen voor het gebruik van het draadloos netwerk, in de publieke ruimtes van het hotel deze service gratis. Zoals alle accommodaties van NH Hoteles, Stayokay en Ibis.

In bijna 9 procent van de Nederlandse hotels moet de gast sowieso betalen voor het gebruik van draadloos internet. De prijzen variëren van 0,50 euro per uur tot 25 euro per vijf uur. Opvallend zijn volgens LookingforBooking.com de kosten die Hilton rekent. Reizigers in het Hilton The Hague betalen voor een etmaal online 25 euro en voor een week 50 euro. Het Hilton Amsterdam vraagt 27 euro per dag of 12 euro per uur.

Uit het onderzoek blijkt dat slechts 4,9 procent van de accommodaties geen draadloos internet heeft. Hiervan biedt 22 procent een alternatief zoals kabelinternet. Bovendien gaf ruim 11 procent van de hotels zonder wi-fi aan hiermee bezig te zijn of op korte termijn te willen installeren.

Reageer op dit artikel