nieuws

Henk Meyknecht ontsnapt aan bijna-vliegramp

Hotel

Hotelman en frequent flyer Henk Meyknecht beleefde afgelopen weekend in China angstige momenten toen het vliegtuig waarin de columnist van Misset Horeca zat in de problemen raakte. Aan boord brak brand uit en het toestel moest een noodlanding maken.

Henk Meyknecht ontsnapt aan bijna-vliegramp

Meyknecht, regiomanager voor Marco Polo in China en columnist voor Misset Horeca, was in Peking voor de Horwath Investment Conference. Na afloop vloog hij naar Hongkong met een airbus van Dragon Air, een dochtermaatschappij van Cathay Pacific.

‘Ruim een uur in de lucht vanaf Peking stond de cabine ineens vol met rook. Niemand wist was er precies aan de hand was, maar al snel werd duidelijk dat de linkermotor in brand stond. Het toestel was hevig aan het schudden. Ook verloren we snel hoogte en het toestel begon met een scherpe daling’.

Doodstil

Het was doodstil onder de passagiers, zegt Meyknecht. ‘Je hoorde alleen het huilen van een paar bange kinderen. We waren net begonnen met de lunch en die werd met spoed afgeruimd door de crew. De luchtmaskers kwamen naar beneden en iedereen zat binnen enkele seconden met een gele luchtmasker op’.

In shock

Het viel Meyknecht op dat niemand echt in paniek raakte. ‘Ikzelf was in een soort shock toestand. Staarde voor me uit. Ik wist ook niet zo goed wat te doen. Een briefje schrijven, bellen? Wat moet je zeggen op zo’n moment. Intuïtief besloot ik om maar gewoon stil te zitten en af te wachten’.

Crash positie

Na dertig angstige minuten landde het toestel in Peking. ‘Iedereen moest in een crash positie zitten voor de noodlanding op Peking Airport. Brandweer en ambulance stonden ons op te wachten.’

De schrik zat er goed in bij Meyknecht en de andere passagiers. ‘Gelukkig is er niets fout gegaan en is het allemaal met een sisser afgelopen.’ Deze week moet Henk Meyknecht opnieuw op reis. ‘Weer met Dragon Air…’