nieuws

Horeca in Europees grootste indoor-pretpark

Hotel

Als alles volgens plan verloopt, wordt in 2011 het grootste overdekte pretpark van Europa in Almere geopend. In het park is ruimte voor menig horeca-activiteit.

Horeca in Europees grootste indoor-pretpark

Het park met de naam Adventure World moet een van de belangrijkste publiekstrekkers worden aan de nog te ontwikkelen strandboulevard van Almere Poort. Dat heeft Adventure World zaterdag bekendgemaakt.

De attracties van het pretpark zullen vooral bestaan uit 3D-simulaties waarin bezoekers onder meer kunnen vliegen in een straaljager, diepzeeduiken in de Caribische Zee en hanggliden over de Alpen.

Behalve de attracties worden in Adventure World ook verschillende hotels en restaurants gebouwd. Het park gaat ongeveer 180 miljoen euro kosten en krijgt een oppervlakte van 35.000 vierkante meter, ongeveer zes voetbalvelden. Het biedt werk aan zeker zeshonderd mensen.

De gemeente Almere is blij met de initiatieven voor het overdekte pretpark. Maar een woordvoerder benadrukt dat de gemeente Almere en Adventure World nog wel in onderhandeling zijn.

‘Hoe komt het eruit te zien, hoe wordt het goed bereikbaar, waar kan men parkeren, hoe wordt het pretpark ingepast in de omgeving? Er zijn nog vragen genoeg’, aldus de gemeente.

De plannen voor het overdekte Adventure World in Almere Poort zijn bij de gemeente al een tijdje bekend. Dat de komst van de publiekstrekker mogelijk zes- tot zevenhonderd banen oplevert, wordt als groot pluspunt ervaren. ‘Poort’ is het nieuwste stadsdeel in Almere, dat momenteel volop in ontwikkeling is.

Ook Toerisme Flevoland is positief over de plannen. ‘Het is altijd goed als er nieuwe attracties bijkomen in Flevoland. En in Almere is ook nog geen grote toeristische trekpleister’, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel