nieuws

Hotel eist onmiddellijke bouwstop

Hotel

Het Dorint hotel Den Haag lijdt financiële schade door de bouwwerkzaamheden aan het World Forum Convention Centre, waar de onderneming haar Haagse vestiging huurt. Het hotel eiste daarom woensdag in een kort geding voor de voorzieningenrechter een onmiddellijke bouwstop.

Hotel eist onmiddellijke bouwstop

Het hotel heeft naar eigen zeggen nooit toestemming gegeven voor de bouw- en sloopwerkzaamheden. Advocaat Heynen zei dat het hotel door de geluidsoverlast en het uitzicht op een bouwput inkomsten misloopt.

‘Bij Dorint overnacht veel personeel van vliegmaatschappijen. In het najaar volgen nieuwe contractbesprekingen voor een periode van twee jaar. Wij vrezen dat de maatschappijen de bouw inzetten om een lagere prijs af te dingen’, aldus advocaat Heynen.

Volgens het World Forum convention Centre heeft Dorint nooit bezwaar gemaakt tegen de bouwplannen. ‘Dorint is al jaren uit op huurverlaging. Dit is een nieuwe poging om een goede onderhandelingspositie te creëren’, zei advocaat Van der Kamp.

Bovendien kon volgens haar nu nog niet worden gesproken over financiële schade, omdat de verbouwing nog zeker anderhalf jaar duurt. ‘Pas dan kan je de gevolgen in kaart brengen en daarover met elkaar om de tafel zitten. Als de partijen er dan niet uitkomen, moeten juridische stappen worden ondernomen.’

Het Dorint hotel bevindt zich boven het congrescentrum aan de Johan de Wittlaan. Op de plaats waar eerst de Statenhal stond, moet nu het hoofdkantoor van Europol verrijzen. Het vernieuwde complex biedt bovendien plaats aan een ondergrondse parkeergarage en een expeditieruimte aan de achterzijde.

Donderdag 7 september doet de rechtbank uitspraak.

Reageer op dit artikel