nieuws

Hotel en restaurant op superpretpark Zoetermeer

Hotel

Het grootste overdekte attractiepark van Europa, Adventure World, wordt mogelijk gebouwd langs de A12 bij Zoetermeer. Het pretpark gaat inclusief hotels en restaurant ruim 100 miljoen euro kosten.

Hotel en restaurant op superpretpark Zoetermeer

Dat meldt Rides.nl. Initiatiefnemer Arno Geul verwacht binnen een maand groen te krijgen van lokale overheden.

Adventure World moet meer dan een miljoen bezoekers per jaar trekken en over drie jaar openen. Het pretpark gaat inclusief hotels en restaurants ongeveer 110 miljoen euro kosten.

Ondernemer Arno Geul wilde zijn park met spectaculaire attracties rond onder meer formule 1-races, ruimtereizen, hanggliden, bobsleeën en diepzeeduiken in eerste instantie realiseren in Almere.

De ondernemer vindt het echter te lang duren voor hij daar groen licht krijgt en hij heeft zijn blik nu gericht op Zoetermeer. ‘Deze stad profileert zich met onder meer Snowworld en Dutch Water Dreams als leisurestad en wij zijn daar van harte welkom’ zegt hij.

Adventure World, dat een omvang krijgt van ruim 35.000 m2, moet komen in het Bleizo-gebied, ten oosten van Zoetermeer. Deze zone wordt door de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland samen ontwikkeld.

Reageer op dit artikel