nieuws

‘Hotel had travestieten niet mogen weigeren

Hotel

Hotel Akersloot in de gelijknamige plaats in Noord-Hollland had het feest van een travestietenclub uit Amsterdam niet mogen weigeren. Dat heeft de Commissie Gelijke Behandeling bepaald in een zaak die door meldpunt discriminatie was aangespannen.

‘Hotel had travestieten niet mogen weigeren

Het hotel heeft volgens de commissie onderscheid gemaakt op geslacht en dat mag niet volgens de wet, schrijft het Noordhollands Dagblad.

De Amsterdamse travestietenclub Mariposa wilde afgelopen september het jaarfeest in Hotel Akersloot houden. Na een telefonische boeking kwam er een schrijven van het hotel waarin de boeking werd afgezegd.

De club had niet verteld dat het om een travestiefeest ging. Via internet kwam het hotel er achter dat het om travestieten ging. Het hotel wenste hier ‘niet mee geassocieerd te worden’, aldus een brief.

Reageer op dit artikel