nieuws

Hotel laat walvishaai vrij

Hotel

Een luxehotel in Dubai heeft een van zijn belangrijkste trekpleisters de vrijheid geschonken. De zeldzame walvishaai Sammy is uitgezet in de Perzische Golf. Dat maakte het hotel Atlantis donderdag bekend.

Hotel laat walvishaai vrij

De ruim 4 meter lange walvishaai zwom sinds september 2008 in het aquarium van het hotel. Het dier was aangetroffen in de Perzische Golf, toen het in problemen verkeerde. In Arabische media en op sites als Facebook werd campagne gevoerd om Sammy vrij te krijgen.

Walvishaaien, die met uitsterven worden bedreigd, zijn de grootste vissen ter wereld. De dieren worden gemiddeld ongeveer 8 meter lang. Ze komen vooral voor in warme wateren rond de evenaar. Voor mensen zijn de haaien volkomen ongevaarlijk.

Reageer op dit artikel