nieuws

Hotel Spaander donderdag weer open

Hotel

Hotel Spaander in Volendam blijft door de brand die zondagmiddag uitbrak nog minimaal twee dagen gesloten. Vanaf donderdag kunnen gasten er weer terecht, aldus manager Mark van der Meulen maandagmiddag.

Hotel Spaander donderdag weer open

Van der Meulen durft nog geen schatting te geven van de geleden schade. Hij verwacht dat hierover aan het einde van de week meer duidelijkheid bestaat.

De brand richtte fikse schade aan in de saunaruimte van het hotel. De circa achthonderd kunstwerken in het hotel bleven grotendeels ongeschonden. Een klein deel van de schilderijen en tekeningen liep lichte roetschade op.

De brand is vermoedelijk ontstaan doordat uitgedroogd hout in de sauna oververhit raakte en in brand vloog. Dit meldde de politie maandag.

Reageer op dit artikel