nieuws

Hotels in Olympisch Vancouver al bijna vol

Hotel

Tien maanden voor het begin van de Olympische Winterspelen (12-28 februari 2010) is er in de Canadese stad Vancouver bijna geen onderdak meer te vinden. Volgens de laatste gegevens zijn van de beschikbare 12.000 hotelkamers voor die periode nog 550 niet gereserveerd.

Hotels in Olympisch Vancouver al bijna vol

De grote belangstelling pleziert het organisatiecomité (Vanoc) en de lokale overheid, maar baart ook zorgen. Want waar moeten de naar schatting 210.000 bezitters van een kaartje die uit het buitenland komen, worden ondergebracht?

‘Zoals ik het nu kan inschatten, zijn er in de stad Vancouver niet al te veel kamers meer beschikbaar tijdens de Spelen’, bevestigde Vanoc-manager Terry Wright. Hij was open en nuchter over de verwachte ‘woningnood’.

‘Als er nog iets beschikbaar is of komt, proberen we dat natuurlijk te boeken voor onze cliënten. Maar het is waarschijnlijker dat de olympische toeristen in de voorsteden terechtkomen, in kamers van particulieren of gemeubileerde appartementen.’

Mede door deze berichtgeving schieten ook in de periferie van Vancouver de prijzen omhoog. Er gaan stemmen op particuliere verhuurders, die denken dik 1000 euro per dag te kunnen vangen voor een woning met vier slaapkamers, door wettelijke maatregelen tot bescheidenheid te dwingen.

Voor de snelle beslissers met een dikke portemonnee heeft het Pan Pacific Hotel downtown nog enkele suites in de aanbieding, variërend van 1800 tot 8700 euro per nacht.

Reageer op dit artikel