nieuws

Hotels kunnen niet mee met toerisme

Hotel

Hotelmanagers kunnen door de toename van het internationale toerisme steeds minder voldoen aan de kwaliteitseisen van gasten. De wensen en eisen van internationale gasten zijn te uiteenlopend.

Hotels kunnen niet mee met toerisme

Dat concludeert student Yasser Ahmed Al Tayeb in zijn promotieonderzoek aan de Universiteit Twente, zo valt te lezen op de website van de universiteit.

De Twentse promovendus heeft gekeken naar de samenhang tussen dienstverlening en nationale cultuur vanuit de invalshoek van de dienstverlener, de hotellerie. Hij belicht hierbij vier aspecten: machtsafstand, omgang met onzekerheid, individualisme en oriëntatie op korte en lange termijn.

Al Tayeb heeft vier studies uigevoerd, twee in Nederland en twee in Egypte. De student heeft onder meer gekeken naar prestaties gericht op klanttevredenheid en communicatie op basis van regels. Het proefschrift heeft de titel ‘the effects of national culture on service quality. Towards a new model in the hotel sector’.

Reageer op dit artikel