nieuws

Hotelschool Maastricht gedagvaard

Hotel

De Hoge Hotelschool Maastricht vraagt studenten jaarlijks een extra bijdrage van ruim 600 euro te betalen voor het volgen van verplicht onderwijs. Dit bedrag komt bovenop het wettelijk vastgestelde collegegeld van 1620 euro. Het Landelijk Studenten Rechtsbureau vindt dat onrechtmatig en daagt de Hogeschool Zuyd, waarvan de hotelschool een onderdeel is, daarom voor de rechter.

Hotelschool Maastricht gedagvaard

Dat maakte het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), waarvan het LSR deel uitmaakt, woensdag bekend.

Bas Weijers, de student die deze kwestie oppakte, laat weten dat hij in vier jaar tijd zeker 2500 euro extra betaalde, waarvan 1300 voor practica en 550 euro voor stagebijdrages. Omdat deze studieonderdelen vallen onder het verplicht onderwijs, mag hiervoor geen extra geld gevraagd worden. ‘De Hotelschool heeft op papier inmiddels enkele zaken aangepast, maar in praktijk verandert er niets. Vandaar dat we nu tot een rechtszaak zijn overgegaan,’ zegt Weijers.

De belangenorganisatie eist dat ruim 250 studenten het geld terugkrijgen dat zij sinds 2006 te veel hebben betaald. Volgens het LSR heeft ook de ombudsman van de Hogeschool Zuyd geoordeeld dat de extra bijdrage niet door de beugel kan, maar heeft het college van bestuur zijn advies naast zich neergelegd.

Weijers, die deze week zijn diploma ontvangt, is als vanaf 2007 bezig met deze geldkwestie. Ondanks het feit dat hij nu afgestudeerd is, zet hij wel door.

Reageer op dit artikel