nieuws

Hotelschoolstudenten kampioen amuses

Hotel

Tijdens de nationale amuse wedstrijd in Noordwijk maakten drie studenten van achttien jaar het mooiste en lekkerste kleine gerechtje in combinatie met een passende wijn. Het gaat om studenten van de Hotelschool Venlo van Gilde opleidingen. De hoofdprijs ‘beste amuse’ ging naar het team van het ROC van Amsterdam Gooi en Vechtstreek in Hilversum.

Hotelschoolstudenten kampioen amuses

De wedstrijd werd gehouden in het bekende hotel Huis Ter Duin in Noordwijk. Horecaopleidingen uit heel Nederland lieten hun gezicht zien en deden mee.

Deelnemers moesten amuses voor tweehonderd mensen bereiden. De amuse van ROC van Amsterdam Gooi & Vechtstreek stak er volgens de jury ‘zowel in presentatie, creativiteit en kleur-, geur- en smaakcombinatie boven uit. De toevoeging van het pipetje met soja was daarbij erg origineel.’

De winnende amuse in de amuse-wijn categorie heette ‘Buik-spek-koek’. Het is een crunch van pinda en kroepoek en een taartje van zoetzure groenten en kokoscrème. De bijbehorende wijn was een Viu Manent Secreto Viognier. De jury meende dat deze combinatie er het beste van allemaal uitsprong.

De winnende amuse wordt op 13 november a.s. gepresenteerd op het Sharing Success Gala in Grand Hotel Huis ter Duin.

Reageer op dit artikel