nieuws

Inlichtingendienst: Hotels vaker doelwit terreur

Hotel

Hotels zullen wereldwijd steeds vaker doelwit zijn van terroristen, waarschuwt de internationale inlichtingendienst STRATFOR. Dat meldt de website Travelmole.com. Sinds de aanval op het World Trade Center in New York in 2001 is het aantal aanslagen op hotels verdubbeld, aldus de organisatie.

Inlichtingendienst: Hotels vaker doelwit terreur

De groei heeft te maken met het feit dat Al-Qaida van een aanvankelijk centraal geleide organisatie verandert in een wijdvertakt netwerk van splintergroepjes. Deze regionale en lokale cellen hebben minder geld, zijn minder getraind en kiezen doelen uit die makkelijker te raken zijn.

Geliefd

Deze nieuwe generatie terroristen ziet hotels als gemakkelijk doelwit Er verblijven doorgaans veel westerse gasten en de gebouwen zijn ondanks de toenemende beveiliging voor iedereen vrij toegankelijk.

Onopgemerkt

Hoewel verdachte gasten zoveel mogelijk gescreend worden, slagen terroristen erin onopgemerkt toe te slaan. Dat bleek opnieuw in juli bij de zelfmoordaanslagen op het Marriott en Ritz-Carlton in de Indonesicshe hoofdstad Jakarta. De daders hadden twee dagen voor de aanslagen ingecheckt.

Terughoudend

STRATFOR stelt dat ondanks de toename van het aantal aanslagen, hotels terughoudend zijn in het verscherpen van de beveiliging. Managers zijn bang dat te veel camara’s en zichtbare security gasten afschrikt.

Reageer op dit artikel