nieuws

Japans dodenhotel slaat lichamen op

Hotel

In Japan is een hotel geopend voor doden: Lastel. Omdat voor crematoria wachtlijsten zijn, hebben familieleden met het bijzondere ‘hotel’ een alternatief voor het thuis opslaan van het lichaam van hun overleden verwant.

Japans dodenhotel slaat lichamen op

Omdat het sterftecijfer de laatste jaren flink stijgt in Japan, jaarlijks gaan er 23.000 mensen méér dood dan het jaar ervoor, zijn wachttijden oplopend tot vier dagen ontstaan bij crematoria in grote steden.

Lastel springt in op de behoefte het lichaam van de overledene enkele dagen te bewaren en biedt gekoelde kamers met grafkisten. Het dodenhotel in een buitenwijk van Yokohama, de tweede grootste stad van Japan, vraagt 12.000 yen (118 euro) per dag en biedt plaats aan achttien ‘gasten’, schrijft Springwise.

Reageer op dit artikel